Javna ustanova „Kulturni dom Antun Branko Šimić“ Grude obilježava Mjesec hrvatskoga jezika. 

Kao početak Mjeseca hrvatskoga jezika uzet je 21. veljače, a završava 17. ožujka. Riječ je o manifestaciji koju uokviruju Međunarodni dan materinskoga jezika i dan objave Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnoga jezika iz 1967. godine.

Tom prigodom „Kulturni dom Antun Branko Šimić“ organizirao je zajedničko sudjelovanje s učenicima devetih razreda Osnovne škole fra Stipana Vrljića u Sovićima i njihovim nastavnicima. Dva sata iz nastavnog predmeta Hrvatskoga jezika posvećena su i upriličena tom događaju. Manifestaciji su nazočili i učenici osmog razreda.

Dr. sc. Dominika Andrijanić predstavila je posebnosti koje obilježavaju hrvatski jezik. Osvrt je učinjen i na važnosti jezika i njegove znatne osobnosti. Pri tome su iznesene i zanimljivosti u hrvatskom jeziku. Mlađim naraštajima se želi ukazati na značajke hrvatskoga jezika i time potaknuti na promicanje i očuvanje njihova jezika.

Učenici su srdačno recitirali pjesme hrvatskih književnika, a istaknute su pjesme čiji su stihovi povezani s hrvatskim jezikom. Također, učenice Marija Prlić i Marta Jasak svojim glazbenim umijećem uveličali su cjelokupni program.

U programu je predstavljena i izložba knjiga o hrvatskom jeziku. „Kulturni dom Antun Branko Šimić“, kao znak zahvalnosti za sudjelovanje, učenicima i njihovoj nastavnici hrvatskoga jezika uručio je besplatne članske iskaznice za knjižnicu u Grudama i predstavljen im je odjel knjižnice te usluge koje pruža knjižnica.

Na završetku, uz zajedničko druženje, dogovorena je i buduća suradnja.

Događaj je prilagođen epidemiološkoj situaciji, uz ograničen broj prisutnih i pridržavajući se epidemioloških mjera.


Javna ustanova „Kulturni dom Antun Branko Šimić“ Grude obilježava Mjesec hrvatskoga jezika