Matica hrvatska – Ogranak Grude, JU “Kulturni dom A.B. Šimić” Grude i Matica hrvatska – Ogranak Čitluk pozivaju Vas na XVI. dane Matice hrvatske u Grudama 2021. Božiću ususret.

U četvrtak 11. studenog u kinodvorani u Grudama , s početkom u 19 sati, upriličit će se predstavljanje knjige KRIJESNICE.

Knjiga “Krijesnice”: Priče o osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju.

Bila bi to jedna sasvim obična knjiga, da u sebi ne skriva ne samo životne priče 80-ak autora, nego i sedam priča prikupljačica građe. To su: Andrea Soldo, Anđelka Franjičić, Antea Bagarić, Azra Grizović, Iva–Ines Pavlović, Marina Papić i Marija– Zorka Vasilj. Knjiga je nastala kao njihov projekt pomoći jednoj, po njima najzapostavljenijoj populaciji, a to su DJECA S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU (TUR) i osobe s invaliditetom (OSI). Glavni cilj ove knjige je podizanje razine svijesti društva o osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju te razbijanje predrasuda i stereotipija o toj populaciji.

Knjiga sadrži devedeset i jednu priču, a raspoređene su u osam poglavlja te prožete crtežima djece s teškoćama u razvoju. Autori priča su osobe s invaliditetom, djeca s teškoćama u razvoju, njihovi roditelji, braća i sestre te ostali ljudi koji su dio njihovog života: stručnjaci, studenti, prijatelji. Svi oni govore o jednom – o vrijednosti i vrlinama svake osobe.

Recenzenti knjige su fra Goran Azinović i Maja Smolić, mag. rehab. educ.

Knjiga će se moći nabaviti po cijeni od 20 KM, a sav prihod ići će za pomoć i potporu osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju.

Svi ste dobro došli!

Radujemo se susretu!

NAJAVA – Predstavljanje knjige KRIJESNICE