Čitateljski klub Judita upriličio je svoj susret 21. studenog 2023. godine. Tema susreta bio je roman Milana Kundere Knjiga smijeha i zaborava.

Roman je objavljen u Francuskoj 1979. godine. Sastavljen je od sedam pripovijetki koje sadržavaju neke zajedničke teme. Pripovijetke su: Izgubljena pisma, Mama, Anđeli, Izgubljena pisma, Ojađenost, Anđeli, Granica.

Svaka pripovijetka prati druge likove te ispituje različite aspekte ljudskoga života. Kundera prodire duboko u ljudsku psihu te donosi priče o ljubavi, sjećanju, postojanju, izolaciji… Pažljivo bira riječi i alegorijske izričaje. Istovremeno je jednostavan i filozofski produbljen.Djelo Knjiga smijeha i zaborava nije samo roman. To je ujedno i bajka, književna teorija, politička rasprava, glazbena studija i autobiografija. Zanimljivo je bilo i razmijeniti međusobne doživljaje pročitanog djela na večerašnjem susretu. Svatko je iznio neki dio djela koji se njega posebno dojmio. Na kraju susreta izabran je novi naslov za sljedeći mjesec: Kako preskočiti Božić, John Grisham. Knjiga je, kako i priliči sljedećem susretu, u božićnom duhu.

Održan redoviti susret Čitateljskog kluba Judita