U ponedjeljak, 17. srpnja 2023. godine, u kinodvorani Grude s početkom u 19:30 sati, održan je iznimno očekivani diplomski koncert Gabrijele Iličić, talentirane pijanistice koja je ostvarila svoj uspješan put glazbenog obrazovanja.

Gabrijela Iličić, mlada glazbenica, studirala je na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Glazbena umjetnost-smjer klavir u Mostaru kod mr.art.Dragana Opančića. Tijekom svog školovanja, pokazala je iznimnu predanost i talent za klavirsku glazbu, što ju je dovelo do ovog značajnog trenutka u njezinom životu – diplomskog koncerta.

Na koncertu su je podržali kolege i kolegice iz Glazbene škole Grude, Posušje, Ljubuški i Široki Brijeg, što jasno svjedoči o njezinoj prepoznatoj kvaliteti i utjecaju koji je imala na glazbenu zajednicu. U publici su također bili njezini sadašnji učenici, koji su došli pružiti podršku svojoj inspirativnoj nastavnici.

U emotivnom trenutku, Gabrijela im je poručila da se raduju i sanjaju o svom vlastitom diplomskom koncertu, znajući koliko to znači za mlade glazbenike.

Program koncerta bio je izuzetno raznolik i zahtjevan, što je dodatno istaknulo Gabrijelinu virtuoznost na klaviru. Izvela je djela najvećih klasičnih skladatelja, uključujući Johanna Sebastiana Bacha, Roberta Schumanna, Felixa Mendelssohna, Sergeja Prokofjeva te na samom kraju izazovnu etidu “Un sospiro” S.144, br. 3 iz Trois études de concert, Franza Liszta.

Njezina izvedba oduševila je publiku, pokazujući ne samo tehničku vještinu već i emotivno razumijevanje glazbe te je zasigurno ostavila snažan dojam na sve prisutne svojom interpretacijom klasičnih skladbi, demonstrirajući duboku predanost i ljubav prema glazbi.

Sigurni smo da će Gabrijelin glazbeni put nastaviti dalje rasti i razvijati se, ostavljajući neizbrisiv trag u svijetu glazbe, kako na koncertnim pozornicama tako i u srcima njezinih učenika.

„Na trnovitom putu studija, srce mi preplavljuje zahvalnost Bogu na svakom koraku. Bez Njegove milosti ne bih uspjela prebroditi sve izazove i doseći ovaj važan trenutak u mom životu.Također, neizmjerna zahvalnost ide mojim roditeljima koji su uvijek bili uz mene, pružajući mi ljubav, vjeru i potporu tijekom cijelog studijskog puta. Njihova žrtva i nesebičnost omogućili su mi da slijedim svoje snove i ostvarim se u glazbi, a za to sam im vječno zahvalna.“

Gabrijela se ovim riječima zahvalila svima te je koncert priveden kraju.

? | Održan koncert Gabrijele Iličić