U organizaciji JU „Kulturni dom A.B. Šimić“ Grude, upriličeno je predstavljanje dječje slikovnice „Umišljena bubamara“ spisateljice Milene Jukić Bandić.

U nazočnosti djece iz grudskih vrtića spisateljica je na poučan i zanimljiv način uz interakciju s djecom predstavila slikovnicu.

Umišljena bubamara topla je i edukacijska priča izrazito lijepe i plemenite poruke koja promiče prihvaćanje drugačijih te slavi ljepotu srca i duha. Kroz jednostavan tekst pisan djeci, autorica progovara o kompleksnoj problematici međuljudskih odnosa, a odabirom bubamare kao glavnog protagonista, u središte interesa vrlo promišljeno postavlja dijete. Tijek priče vjerno prate izvrsni radovi poznate ilustratorice Marsele Hajdinjak koja radnju smješta u bajkoviti zeleni svijet, razumljiv i blizak mladom čitatelju.”, istaknula je među ostalim Jukić Bandić.

Ukratko o autorici: Milena Jukić Bandić rođena je 1981. godine u Imotskom gdje je završila osnovnu i srednju školu. Na Filozofskom fakultetu u Splitu 2005. godine završila je studij razredne nastave i hrvatskog jezika, a 2014. godine diplomirala je bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Mostaru. Radila je kao učiteljica razredne nastave, a danas radi na mjestu knjižničara u jednoj osnovnoj školi. Piše i objavljuje uglavnom za djecu. Objavila je 9 slikovnica. Ujedno, stalna je suradnica u listovima za djecu Cvitak i Cvrčak.

Održano predstavljanje dječje slikovnice “Umišljena bubamara”