JU “Kulturni dom Antun Branko Šimić” Grude drugu godinu zaredom organizirao je literarno-likovni natječaj za najbolje literarne i likovne radove učenika osnovnih škola od 1. do 5. razreda u općini Grude.

Kako bi se oživjelo pisanje pisama, jer je u vremenu modernih tehnologija djelomično zanemareno, potiče se na literarni natječaj za „Najljepše pismo Djedu Božićnjaku“.
Likovni natječaj uključio je likovne radove gdje su učenici naslikali najljepšu božićnu priču prema stihovima pjesme „Bijeli Božić“. 
Učenici su probudili svoje spisateljsko umijeće i napisali najljepše pismo Djedu Božićnjaku, a likovni kreativci istaknuli su svoje umjetničke posebnosti i nacrtali najljepše likovne radove povezane s božićnim osobitostima.

Stručnom prosudbom dr. sc. Dominike Andrijanić odabrana su tri jednakovrijedna literarana rada za „Najljepše pismo Djedu Božićnjaku“:

  • Sara Rudeš 3. a, Osnovna škola Ruđera Boškovića Grude
  • Željka Grizelj 4. a, Osnovna škola fra Stipana Vrljića Sovići
  • Dolores Glavaš 4. b, Osnovna škola Antuna Branka i Stanislava Šimića Drinovci-Tihaljina.

Stručnom prosudbom mr. art. Andrijane Mlinarević-Cvetković odabrana su tri jednakovrijedna likovna rada za najljepšu božićnu priču:

  • Tea Bandić 4. c, Osnovna škola Ruđera Boškovića Grude
  • Luka Boban 2. a, Osnovna škola fra Stipana Vrljića Sovići
  • Josipa Tomas 3. a, Osnovna škola Antuna Branka i Stanislava Šimića Drinovci-Tihaljina.

Prigodnim programom u knjižnici Kulturnog doma upriličene su dodjele nagrada učenicima za najbolje literarne i likovne radove.

“Kulturni dom A. B. Šimić” Grude upriličio dodjelu nagrada učenicima za literarne i likovne radove