JU “Kulturni dom Antun Branko Šimić” Grude treću godinu zaredom organizirao je literarno-likovni natječaj za najbolje literarne i likovne radove učenika osnovnih škola od 1. do 5. razreda u općini Grude.

Kako bi se oživjelo pisanje pisama, jer je u vremenu modernih tehnologija djelomično zanemareno, potiče se na literarni natječaj za „Najljepše pismo Djedu Božićnjaku“.
Likovni natječaj uključio je likovne radove gdje su učenici naslikali najljepšu božićnu priču prema stihovima pjesme „Božić je“. 
Učenici su probudili svoje spisateljsko umijeće i napisali najljepše pismo Djedu Božićnjaku, a likovni kreativci istaknuli su svoje umjetničke posebnosti i nacrtali najljepše likovne radove povezane s božićnim osobitostima.

Stručnom prosudbom dr. sc. Dominike Andrijanić odabrana su tri jednakovrijedna literarana rada za „Najljepše pismo Djedu Božićnjaku“:

  • Matej Vukoja, 5. razred, Osnovna škola Ruđera Boškovića Grude PŠ Ledinac
  • Iva Marić, 4. razred, Osnovna škola fra Stipan Vrljića Sovići
  • Eva Alerić, 5. razred, Osnovna škola Antuna Branka i Stanislava Šimića Drinovci-Tihaljina.

Stručnom prosudbom mr. art. Andrijane Mlinarević-Cvetković odabrana su tri jednakovrijedna likovna rada za najljepšu božićnu priču:

  • Marija Martić, 2. razred, Osnovna škola Ruđera Boškovića Grude
  • Petra Pejić, 5. razred, Osnovna škola fra Stipana Vrljića Sovići
  • Sara Grubišić, 5.razred, Osnovna škola Antuna Branka i Stanislava Šimića Drinovci-Tihaljina.

Prigodnim programom u knjižnici Kulturnog doma upriličene su dodjele nagrada učenicima za najbolje literarne i likovne radove. Program je glazbeno uljepšao učenik 6. razreda Glazbene škole Grude Filip Čale.

Upriličena dodjela nagrada za učenike osnovnih škola