Povodom mjeseca hrvatskog jezika, u organizaciji Kulturnog doma Antun Branko Šimić Grude, održan je Okrugli stol o važnosti hrvatskog jezika u književnim djelima. Sudjelovali su profesori hrvatskog jezika i književnici s područja Županije Zapadnohercegovačke.

Uvodničari: književnica i prof. Radica Leko, književnica Sanijela Matković, prof. Marija Tomić, književnica Miljenka Koštro i dr. sc. Dominika Andrijanić, prisutnima su iznijele izlaganja o hrvatskom jeziku sa stručnog jezičnog i književnog pogleda. Time se razvila rasprava, odnosno razgovor svih prisutnih o navedenoj tematici.

Tom prigodom iznijela su se i razmijenila mišljenja o prisutnosti hrvatskog jezika u književnim, jezičnim i društvenim oblicima. Smatra se da se na bosanskohercegovačkom području treba što više osvrtati na položaj i prisutnost hrvatskog jezika, s obzirom na jezičnu situaciju hrvatskog jezika u Bosni i Hercegovini.

Održavanjem Okruglog stola o važnosti hrvatskog jezika u književnim djelima želi se istaknuti važnost očuvanja hrvatskog jezika u filološkim i društvenim oblicima na području Bosne i Hercegovine i šire.

Kulturni dom A. B. Šimić Grude održao Okrugli stol o važnosti hrvatskog jezika u književnim djelima