U srijedu 18. listopada 2023. godine s početkom u 14:00 sati u sklopu programa obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige autorica Sonja Škobić predstavit će svoje slikovnice.

Slikovnice će predstaviti učenicima u prostorijama knjižnice Kulturnog doma.

Sonja Škobić je rođena 1953. godine u Herceg Novom.
Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu. Članica je Društva pisaca BiH. Sonja je autorica više slikovnica za djecu: Biserna školjka, Čarobna tajna, Galebov let, Kuća okrenuta moru, Mačak Kiki, Plavoloknica, Ptica iz snova, Vjeverica Keti.

U sklopu promocije posjetitelji će imati priliku kupiti slikovnice autorice Škobić po promotivnoj cijeni od 10 KM.

I tako već godinama – Mjesec hrvatske knjige, pojavljujući se i za punog Mjeseca, traje punih mjesec dana. Iako se iz knjižnica stalno čuje glas za poticanje čitanja, od 15. listopada do 15. studenog njegovi slogani i njegovi programi podižu te decibele na najjače, zazivajući sa svih strana i iz svih dijelova naše zemlje jednu od najljepših svetkovina na svijetu – čitanje.

Knjižnice su mjesta gdje je svaki trenutak posvećen knjizi i čitanju, ali u Mjesecu hrvatske knjige one uključuju svoj mlazni pogon kako bi čitateljima pokazale da je s knjigom moguće putovati daleko i visoko, čak do Mjeseca. Pa i dalje…

NAJAVA – Predstavljanje slikovnica Sonje Škobić