U četvrtak, 21. prosinca u 19 sati u kinodvorani u Grudama održat će se predstavljanje knjige “Pisma iz vječnosti” autora Željka Andrijanića.

Predstavljanje organizira Kulturni dom Grude u suradnji s Maticom hrvatskom, a u programu, uz autora Željka Andrijanića, knjigu će predstaviti ravnatelj Srednje škole u Grudama Mladen Leko, potpredsjednik Matice hrvatske, etnolog i povjesničar Damir Zorić i zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista u Zagrebu i urednik knjige Žarko Ivković. Voditeljica programa je Ivana Prlić, a u glazbenom dijelu nastupit će Lana Šimić.

Vješto ispreplećući sadašnjost i prošlost, Željko Andrijanić uvodi nas svojim uzbudljivim prvijencem u tajnoviti svijet uspješnoga novinara i urednika koji se vrlo mlad prometnuo u suvlasnika klasičnih i modernih medija. Cijenjen je i poštovan, naizgled sretan i ispunjena života, no kad iznenada odluči iz temelja promijeniti život i napustiti voljeni rodni kraj, otkrivamo nesretnoga mladog muškarca čije poetsko biće razdiru tuga i duboka čežnja za davno izgubljenom ljubavi. Ovo je dirljiva priča o potrazi za uzvišenom ljubavi, za izgubljenim vremenom, ali i o toplini života u oazi maloga grada satkanoj od neraskidivih prijateljstava i ljudske dobrote.

“Imao sam još snage za četiri riječi u kojima je sažet cijeli moj život: „Uvijek ću te voljeti.“ Popela se u autobus i mahnula mi s vrata. Posljednji put. Umjesto prema oltaru, gdje bismo zauvijek potvrdili svoju ljubav, otpratio sam je u nepovrat. U svršetak koji će našu ljubav uspavati za sva vremena. Počinjalo je novo poglavlje mog života.”

Željko Andrijanić predstavlja svoj prvi roman