Završni program kulturno-književne manifestacije 61. Šimićevih susreta obilježen je u petak, 26. travnja u rodnom mjestu Antuna Branka i Stanislava Šimića.

U grudskim osnovnim i Srednjoj školi održan je Susret književnika s učenicima. Književnici su učenike upoznali sa svojim književnim radom i djelima.

Počast preminulim pjesnicima odana je polaganjem cvijeća i molitvom kod bista braći Šimić ispred Osnovne škole Drinovci.

U 12:00 sati započela je svečana Akademija u čast braći Šimić koju je otvorila predsjednica Federacije BiH, gospođa Lidija Bradara. U svom obraćanju predsjednica Bradara pohvalila je trud i posvećenost organizatora Šimićevih susreta, ističući kako male zajednice poput Gruda zadržavaju kulturu i tradiciju kroz poštovanje prema svojim velikanima. “Većina velikih ljudi dolazi iz malih mjesta, ali sve dok ta mjesta čuvaju spomen na svoje velikane, broj stanovnika ostaje samo brojka”, rekla je Bradara, dodavši, “Svi vi koji ste sudjelovali u organizaciji ove i prethodnih manifestacija zaslužujete svaku pohvalu.”

Prigodno slovo o Antunu Branku Šimiću priredio je hrvatski književnik Josip Mlakić.

Svečanu Akademiju obilježila je dodjela nagrada mladim pjesnicima i likovnim umjetnicima.

Tradicionalno je dodijeljena Godišnja nagrada DHK HB “Antun Branko Šimić” Vinku Grubišiću.

Pored dodjele Godišnje nagrade, akademiku Veselku Koromanu uručena je Nagrada “Antun Branko Šimić” za životno djelo. Akademik Veselko Koroman, inače prvi predsjednik DHK HB i prvi glavni urednik časopisa DHK HB Osvit, svojim životom i radom, od prve objavljene knjige pjesama Grad prema sjeveru (Mostar, 1957.) do danas, duboko je obilježio i zadužio hrvatsku i bosanskohercegovačku književnost i kulturu te Upravni odbor DHK HB smatra da zaslužuje ovu časnu Nagradu.

U dijelu programa naziva “Pjesnici su čuđenje u svijetu” pjesnici su prisutne upoznali sa svojim književnim stvaranjem kazivajući stihove svojih pjesama.

U glazbenom dijelu programa nastupio je solist HNK Split Božo Župić, a program je skladno vodila Tina Laco.

Na samom kraju sve nazočne je srdačno pozdravio te na koncu zatvorio 61. Šimićeve susrete predsjednik Organizacijskog odbora i načelnik općine Grude Ljubo Grizelj.  U ime Organizacijskog odbora zahvalio se svima koji su doprinijeli organizaciji Šimićevih susreta.

Svečanom Akademijom u čast braći Šimić zatvoreni 61. Šimićevi susreti