Studentsko kulturno-umjetničko društvo (SKUD) Ivan Goran Kovačić i Goranovo proljeće raspisali su novi natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike, kojom se stimulira stvaralaštvo mladih pjesnika u Hrvatskoj  i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku.

U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije. Za sudjelovanje potrebno je poslati cjelovit rukopis pjesničke zbirke u anonimnom dokumentu jer se žiriranje odvija bez uvida žirija u autorstvo pojedinih rukopisa. Uz rukopis treba poslati kratku biografiju s imenom i prezimenom na početku, datum i godinu rođenja, kontakt: broj telefona i adresu elektroničke pošte te točnu adresu stanovanja.

Žiri sastavljen od suvremenih hrvatskih književnika/ica i kritičara/ki predložit će najbolji rukopis za nagradu Goran za mlade pjesnike, a nagrađeni rukopis bit će objavljen u obliku knjige u ediciji Novi hrvatski pjesnici, u izdanju SKUD-a Ivan Goran Kovačić. Rok za slanje pjesama je 31. prosinca 2021.

Detalji natječaja dostupni su na službenoj stranici.

Raspisan natječaj Goran za mlade pjesnike, prijave moguće do kraja prosinca