U srijedu, 11. svibnja 2022. s početkom u 19 sati u kinodvorani u Grudama bit će izvedena kazališna predstava “Na kavici u podne”.

Na Kavici u podne” je iznimno topla kazališna predstava u kojoj su glavni junaci majka i sin koji su karakterno bitno različiti.

Autor je Miro Gavran, najizvođeniji hrvatski pisac u zemlji i inozemstvu nakon iznimno uspješnih obiteljskih komedija “Sladoled” i “Pivo”, u kojima je tematiziran odnos majke i kćeri, odnosno oca i sina, u ovom tekstu koji se žanrovski teško može svesti samo na dramu ili samo na komediju, na uvjerljiv način oslikava odnos majke i sina, koji kroz dva desetljeća prožive i brojne neželjene životne situacije, bivajući jedno drugome pouzdanim ogledalom, čak i u trenucima kada se razilaze u ocjenjivanju toga života.

Ova nježna priča oslikava prepoznatljive junake i pruža glumcima odličan materijal za izgradnju uvjerljivih karaktera. Radnja se odvija u Zagrebu od 1988. do 2019. godine.

Zagrebačka je publika 27. lipnja imala mogućnost okusiti pravu poslasticu – premijernu izvedbu predstave autora i redatelja Mire Gavrana „Na kavici u podne“ pod zvijezdama! Predstava je otvorila Dane Teatra Gavran u Zagrebu u Klovićevim dvorima, a nekoliko dana prije imala je svoju pretpremijernu izvedbu u Centru za kulturu i informacije Maksimir, dugogodišnjem vjernom partneru Teatra Gavran.

Autor i redatelj: Miro Gavran
Glume: Mladena Gavran i Vedran Komerički

NAJAVA – Kazališna predstava “Na kavici u podne” u Grudama