U srijedu 26. travnja 2023. godine prigodnim programom u Mostaru svečano je otvorena najdugovječnija kulturna manifestacija 60. Šimićevi susreti.

Program je započet polaganjem cvijeća i svijeća kod spomenika Antunu Branku Šimiću, nakon čega je u Galeriji kraljice Katarine, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače upriličen Poetski kolaž.

Na samom početku susreta nazočne je pozdravio predsjednik Organizacijskog odbora 60. Šimićevih susreta i načelnik općine Grude gospodin Ljubo Grizelj. Načelnik Gruda Ljubo Grizelj kazao je kako se kulturni identitet zapadne Hercegovine i općine Grude zrcali u liku Antuna Branka Šimića. ”Ono što je jedinstveno i što svi prepoznaju u kulturnom smislu jeste vrijednost i veličina Antuna Branka Šimića. Nama je uistinu drago što smo iz njegove rodne općine Grude, odnosno iz njegovog rodnog mjesta Drinovci došli u Mostar kako bismo svečano otvorili Šimićeve susrete, na mjestu gdje je prije 110 godina Antun bio kratko na školovanju. Mostar je stolni grad hrvatskih institucija i smatramo da ono što je najvrjednije u našoj kulturi i društvenom sustavu trebamo donijeti ovdje u Mostar i to pokazati”, poručio je Grizelj.

Susrete je svečano otvorio u ime Predsjednice Federacije Bosne i Hercegovine gospodin Bariša Čolak. U svom obraćanju istaknuo je zadovoljstvo zbog održavanja jubilarnih 60. Šimićevih susreta i očuvanja i zaštite njihove tradicije. Izrazio je želju da se Susreti u budućnosti upriliče u Posavini te Središnjoj Bosni.

Nazočnima se prigodnim riječima obratila i ravnateljica Osnovne škole Antun Branko Šimić iz Mostara gospođa Snježana Brkić.

Poetski kolaž u čast pjesniku Antunu Branku Šimiću izveli su učenici Osnovne škole Antun Branko Šimić Mostar.

Program je dodatno obogatio glazbenom izvedbom glazbenik Mario Zovko.

Svečano otvoreni 60. Šimićevi susreti 2023.