U ponedjeljak, 22. travnja 2024. godine započela je najdugovječnija književna manifestacija 61. Šimićevi susreti.

U 19 sati u župnoj crkvi u Drinovcima održana je sv. Misa za Antuna Branka i Stanislava Šimića. Svetu Misu predvodio je župnik župe Drinovci fra Josip Mioč.

61. Šimićeve susrete svečano je otvorila ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH gospođa Daniela Perić.

Nakon svečanog otvaranja održan je prigodni program Susret s drinovačkim pjesnicima. Prisutnima su se predstavili Marina Bebić, Ljubica Benović, Pejo Šimić, Snježana Lovrić i Maja Tomas. Pjesnici su kazivali svoje stihove i predstavili svoje književno stvaranje.

Prigodom otvaranja 61. Šimićevih susreta održano je i otvorenje izložbe umjetničkih djela s 1. Likovne kolonije u Gorici “Zvonko Bušić Taik – 32-godišnji uznički san o slobodnoj domovini Hrvatskoj”. Izložbu je otvorio akademski slikar Anđelko Mikulić.

Program 61. Šimićevih susreta nastavlja se u srijedu, 24. travnja u Mostaru. U 11.30 sati ispred spomenika Šimiću položit će se cvijeće i svijeće. U 12 sati u Galeriji kraljice Katarine Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače upriličit će se Poetski kolaž o Antunu Branku Šimiću koji će izvesti učenici OŠ A. B. Šimića Mostar i Glazbene škole Ivana pl. Zajca Mostar.

U Drinovcima otvoreni 61. Šimićevi susreti